elrixon.forme.se

Kategori: - Fotografering & Kreativitet

Heal the World

Det kommer dagar då lilla jag bara måste släppa ut min illska genom att skriva innan jag spränger upp mig själv i luften, tacka alla Gudar för denna blogg i dessa lägen. Det räcker ju inte alltid med att skrika i kudden, måste få ut mina åsikter någonstans.

Jag blir så arg, så galet jävla arg när jag läser om ensamma små barn som blir utvisade ifrån vårt land. Små barn som är födda här, som har sin familj & vänner här, som går i skolan här, som BOR här och inte ens har familj till landet dit dem skickas. Seriöst, vad i helvete har dessa små barn gjort oss för att inte förtjäna att få stanna kvar? När folk begår grova brott eller liknande så kan jag tycka att utvisning inte alls är någonting att bli helt chockad över. Men Sverige i ett nötskal över dessa stackars små. Jag kan ju med säkerhet inte heller tro att någon kollar djupt in i deras små ögon och ser deras tårar eller hör deras skrik eller försöker förstå deras ilska när de tvingas lämna.

Jag tänker speciellt på en flicka, en bekant kan man väl kalla det, jag tänker på allt jag vet om henne och hennes familj. En mamma och en pappa, båda runt 30-årsåldern. Dem kom båda hit när dem var yngre, lite yngre än mig kanske. Den här flickan berättade en gång för mig om hur hennes morfar tvingades ut i krig trotts att han var sjuk, i samma veva flydde flickans mamma och pappa hit till Sverige, inte i hopp om ett bättre liv på det sättet kanske utan dem hade inte något annat val. Flickans mamma och pappa kom hit, krigade båda två för att snabbt komma in i samhället vilket dem gjorde. Jobbade för att ha ett säkert ställe att bo på, lärde sig språket och skaffade sig sin egen familj. Flickan är äldst i denna familj av 6 syskon. När hon var 4-5 år så kom även hennes morfar hit till Sverige efter att mot alla odds överlevt sjuk ute i kriget. Hon fick nu träffa sin morfar för första gången, lika så hennes småsyskon. En kort tid senare dog han p.g.a. hans sjukdom och jag minns så väl hur flickan som idag är 9 år (!!!) berättade detta för mig, hur orättvisst hon tyckte att det här var. Att han hade blivit tvingad till att göra någonting ingen människa skulle kunna föreställa sig, lämna sin familj för att ge sig ut i någonting han inte har en aning om han kan överleva eller inte, sjuk dessutom. Hon berättade hur ledsen hon var när han gick bort, att allt kändes så orättvist över hur hans sista tid i livet var, att han var ute i ingenstans istället för nära sin familj. Flickans föräldrar har dem största hjärtanen av guld. Jag kan tänka mig själv att vara sådär ung med 6 barn inte alltid kan vara en dans på rosor, men när jag ser hela deras familj så ser jag ingen annat förutom glädje och kärlek. Dem sprider så mycket kärlek runt om sig, och deras barn, wow vilka otroligt fina barn, så väluppfostrade och omtänksamma. Allt jag kan tänka på är att dem måste vara så otroligt lyckligt lottade som får komma till ett säkert land, att dem får leva med sin familj i ett land som det inte behöver tvingas fly ifrån.

Jag får så ont i hjärtat av allt sjukt som händer i världen. Det är ingenting som vi i Sverige någonsin kommer ha en aning om, visst vi ser det på TV och läser om det i tidningarna men vi har absolut ingen aning. Och att vi då har mage till att inte låta helt oskyldiga barn få stanna här hos deras familj utan att veta vad som har hänt i deras liv tidigare, eller deras familjs liv, är någonting som ingen någonsin kommer kunna förklara till mig på ett sätt så jag kommer förstå, för jag vägrar förstå. 

Tuesday

Har haft en riktigt mysig pysseldag på jobbet. En flicka fyllde år och önskade sig en soptunna med ögon (??), kände inte för att krossa en flickas önskan så jag ställde såklart upp, haha. Kom hem vid 6 och slängde ihop en middag till familjen, jag hann inte äta så det fick bli ett päron i farten på motorvägen mot min finaste Eve, chill! Vi tog en sväng till Kista och kollade runt på det ena och det andra. Har hittat jackan för i år, den föll mig perfekt i smaken så jag kände mig nöjd. Dock får det vänta tills lönen är kommen men det dröjer inte allt för länge.

Efter det mötte vi upp Viktor, Oliver och Bassi en stund innan det blev hemgång. Nu ligger jag i sängen och halv-kollar på PH, helt ärligt, det suger. Hade verkligen allt för höga förväntningar i år. Saknar förra året sååå mycket. Anywaaays, vem bryr sig om en lite ungdomar i Mechicooo när man kan ligga här och njuta i spöregnet... :(

Klockan är ställd på 05:00, kill me, ciaoo!

Darin does it again

Önskar att du och jag var samma, att vi kunde se varandra för dem vi är. Önskar att vi inte hade länder, kunde hindra det som händer omkring oss. Önskar att vi alla hade chansen att få leva i frid en tid. Sett så många själar lida, leva på en dröm om ett värdigt liv. Tänk dig världen fri från mörkret vi skapar, om vi kunde vakna och se vad vi gör. Tänk dig världen fri från alla gränser och från alla bränder, allt vi slagits för. Önskar vi kunde följa våra drömmar och riva alla murar vi har kvar. Tiden torkar inga tårar om vi alltid målar samma sak. Önskar att vi kunde sluta döma, känna oss som hemma var vi än är. Tänka som vi vet borde tänka, våga va oss själva hur vi än är. Tänk dig världen fri från mörkret vi skapar, om vi kunde vakna och se vad vi gör.

Don't worry be Yoncé

Har ni något måste på morgonen? Mitt är att sätta klockan en kvart innan jag måste gå upp så jag hinner sträcka på mig och kolla igenom Instagram, Facebook osv. i lugn och ro, även kaffe eller te är ett stort måste!!

Idag hade jag min första sovmorgon, men bussarna gick helt knas så sent så behövde ändå gå upp 7 trotts att jag började halv 10, haha fan va drygt.. Men det var inte alls svårt att ta sig upp faktiskt. Fick sova så mycket i helgen ändå. Fixade ihop en super-frukost och tog mig igenom dagen perfekt. Hade så många helt underbara samtal idag med en hel del i klassen på rasterna. Riktigt smarta och fina människor, blir helt chockad. Lär mig verkligen någonting varje dag, vare sig det är om deras spontana tankar om livet/döden, deras religion, livshändelser eller något annat. Så jäkla intressant att höra om allt genom någon annans perspektiv, speciellt en 9-årings!

Slutade sent så var inte hemma förens kl 6. Nu har jag precis ätit och tänkte sätta på ett avsnitt Gossip Girl, sen tänkte jag ta en kvällspromenad innan PH bara för att rensa tankarna, I need that a day like this.

Without you here I feel so low

Irregular Love

God dag på er. Jag gick upp klockan 8 idag helt klarpigg. Idag har jag storstädat rummet och möblerat om lite. Nu sitter jag och skissar lite till mina tavlor över sängen. Vet inte alls hur jag vill ha det men det kommer nog ur mig så småningom. Eller så beställer jag bara massa tavlor, vet inte än.

Struntsumma, nu blir helgerna bara kallare och kallare. Är inget big fan av det alls. Låg och tänkte på alla sommarkvällar i morse. Vill bara kunna åka och sätta mig vid vattnet och lyssna på musik, dricka vin och bara leva utan att frysa ihjäl sig. Fan. Ett år kvar bara tills man får uppleva dessa dagar igen, weey.

Upp